ΜΑΚΙΝ Ξηροι Καρποι | Παραγωγη, Επεξεργασια και χονδρικη Εμπορια ξηρων καρπων
ελληνική γλώσσα
 
Νέα και Ανακοινώσεις
 

[ 10/07/2016 ] Ψήσιμο ξηρών καρπών

φούρνος ξηρών καρπώνΕπέκταση της επιχείρησης στο ψήσιμο των ξηρών καρπών δυναμικότητας 3,3 τόνων ημερησίως.

 
 

[ 10/07/2016 ] Χρωματοδιαλογή ξηρών καρπών

χρωματοδιαλογέαςΠροσθήκη χρωματοδιαλογέα 0,5 T/h με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων ποσοτήτων.

 

[ 10/07/2016 ] Σπάσιμο Φιστικιού Αιγίνης

σπαστήρας φιστικιού Η βιομηχανία σπασίματος ξηρών καρπών προχωρά στην αναβάθμιση της αποφλοίωσης κελυφωτού Φυστικιού Αιγίνης αγγίζοντας τους 4 τόνους ημερησίως!

 
 

[ 12/08/2011 ] Νέες συνεργασίες με παραγωγούς

παραγωγοί αμυγδάλωνΝέες συνεργασίες για την επικερδή καλλιέργεια ξηρών καρπών (αμυγδάλων, αραχίδας, φουντουκιών, κελυφωτού φιστικιού και καρυδιών).

 
 

[ 27/05/2011 ] Κατάλογος προϊόντων

ξηροι καρποιΔείτε τον κατάλογο με τα προϊόντα ξηρών καρπών - Premium ξηροί καρποί.

 
 

[ 28/03/2011 ] Νέο λογότυπο Μακίν ξηροί καρποί

λογότυπο μακίν ξηροί καρποίΗ εταιρία Μακίν ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ παρουσιάζει το νέο λογότυπο που θα συνοδεύει τα προϊόντα της "Makin nuts, Almonds & Pistachios, since 1983 ".

 

[ 05/06/2010 ] Συνεργασία με την NutTech co.

λογότυπο nuttechΗ NutTech co. είναι επίσημος συνεργάτης της εταιρίας μας. Η κατασκευαστική εταιρία παράγει γραμμές επεξεργασίας ξηρών καρπών από το 1984. www.nuttech.eu

 

[ 24/01/2011 ] Σπάσιμο Βιολογικών ξηρών καρπών

βιολογικοί ξηροί καρποί Η εταιρία ΜΑΚΙΝ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ανακοινώνει στους πελάτες της την αποκλειστική λήψη πιστοποιητικού σπασίματος βιολογικών ξηρών καρπών.

 

[ 28/01/2011 ] Εμπόριο πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής

πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικήςΗ εταιρία ΜΑΚΙΝ ξηροί καρποί επεκτύνει τις δραστηριότητες της στο εμπόριο πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, παγωτού, κουφετοποιείας, μπισκότων και παραδοσιακών γλυκών.

 
 
 

Καλλιέργεια ξηρών καρπών - Συνεργασίες

ΜΑΚΙΝ ξηροι καρποι | Εργοστασιο παραγωγης, επεξεργασιας και χονδρικής εμποριας ξηρων καρπων
 

καλλιέργεια ξηρών καρπών

    Η εταιρεία ΜΑΚΙΝ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ - Μακανίκας Ιωάννης, εδώ και 30 έτη έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργασίας με Έλληνες παραγωγούς στηρίζοντας με τεχνογνωσία τη σωστή καλλιέργεια της αμυγδαλιάς, της καρυδιάς, της φιστικιάς, της αραχίδας, και της φουντουκιάς.

    Αυτή τη στιγμή πάνω από 100 παραγωγοί ξηρών καρπών συνεργάζονται με την επιχείρηση μας για την επεξεργασία και πώληση της παραγωγής τους, με ετήσια επεξεργαστική ισχύ τους 700-800 τόνους, από 2500 στρμ., ενώ ήδη την τελευταία 3ετία περισσότερα από 700 στρέμματα αμυγδαλοκαλλιέργειας, καρυδιάς και φιστικιών, έχουν προστεθεί στις συνεργαζόμενες καλλιεργούμενες εκτάσεις.

     Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση ξηρών καρπών παγκοσμίως μας δίνει τη δυνατότητα να αναζητούμε νέες συνεργασίες με Έλληνες νέους αγρότες ή υφιστάμενους παραγωγούς που επιθυμούν να ασχοληθούν με την επικερδή επιχείρηση της καλλιέργειας την ξηρών καρπών. Ενδεικτικά παρουσιάζουμε την παγκόσμια ζήτηση σε αμυγδαλόψιχα. Αντίστοιχη αύξηση παρουσιάζουν και οι υπόλοιποι ξηροί καρποί όπως τα κελυφωτά φιστίκια τύπου Αιγίνης, τα αράπικα φιστίκια, και η καρυδόψιχα.

almonds consumption

     Οι εδαφοκλιματικές συνθήκες της Ελλάδας είναι οι πλέον κατάλληλες για την καλλιέργεια ξηρών καρπών. Δεν είναι τυχαίο ότι η ποιότητα των ποικιλιών που παράγονται στον Ελλαδικό χώρο είναι ανώτερη του εξωτερικού ενώ όταν υπάρχει εντατική περιποίηση των δέντρων αυτή συνοδεύεται και από μεγαλύτερη παραγώμενη ποσότητα ανά δέντρο ή στρέμμα.

    Τα δέντρα των ξηρών καρπών έχουν μικρές απαιτήσεις, μεγάλο χρόνο ζωής, ενώ η παραγώμενη ποσότητα μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου ακόμη και δύο έτη καταστώντας την ασυναγώνιστη μπροστά σε άλλες καλλιέργειες.

Λόγοι για τους οποίος επιλέγω να καλλιεργήσω ξηρούς καρπούς:

 1. Οι ιδανικότερες κλιματολογικές συνθήκες για την καλλιέργεια των ξηρών καρπών είναι οι μεσογειακές
 2. Απαιτούν μικρότερο κεφάλαιο σε σχέση με άλλες δεντροκαλλιέργειες, αφού δεν απαιτείται η αγορά ακριβών ή εξειδικευμένων μηχανημάτων, και το κόστος εγκατάστασης τους είναι έως και 3 φορές μικρότερο εν συγκρίση με άλλες δεντροκαλλιέργειες.
 3. Εξασθαλίζουν σταθερό εισόδημα, διπλάσιο και τριπλάσιο των υπόλοιπων γνωστών καλλιεργειών (σιτηρά, βαμβακοκαλλιέργειες, οπωροφόρα)
 4. Πρόκειται για δοκιμασμένες καλλιέργειες, που εντοπίζονται στον Ελλαδικό χώρο εδώ και χιλιάδες χρόνια
 5. Δεν κρύβουν κινδύνους για τον παραγωγό, όπως προσβολή από νέες μυκητολογικές ασθένειες, ή αδυναμία διάθεσης της παραγωγής.
 6. Υπάρχει σταθερά αυξανόμενη ζήτηση, καθώς οι τιμές παραγωγού είναι ανοδικές την τελευταία 5ετία (2007-2013), με την παγκόσμια ζήτηση να αναμένεται να συνεχίζει την ανοδική της πορεία.
 7. Διατηρούνται εκτός ψυκτικών θαλάμων χωρίς το φόβο καταστροφής της παραγωγής
 8. Είναι ανθεκτικότερες στις καιρικές συνθήκες (πάγο, χαλάζι κ.α.), σε μυκητολογικές ασθένειες και σε προσβολή από έντομα, πουλιά, τρωκτικά κ.α σε σχέση με άλλα οπωροφόρα δέντρα (ροδιές, μηλιές, ροδακινιές, βερικοκιές, αχλαδιές κτλ), αφού προστατεύονται από διπλή στρώση φλούδας και αδιαπέραστου τσοφλιού.
 9. Ο καρπός των ξηρών καρπών δεν περιορίζεται για μια μοναδική χρήση, όπως τα αρωματικά φυτά ως καλλυντικά. Επίσης, πρόκειται για καρπό υψηλής θρεπτικής αξίας που καταναλώνεται από όλα τα οικονομικά στρώματα του πληθυσμού, και βρίσκεται στο διατροφικό λεξιλόγιο διάφορων πολιτισμών (Ευρώπη, Αμερική, Ασία) σε αντίθεση με άλλες καλλιέργειες που απευθύνονται ή συνηθίζονται σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων (π.χ. σαλιγκαροτροφία).

 Συνεργάζομαι με την εταιρία Μακίν γιατί:

 1. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρωτογενής επεξεργαστές ξηρών καρπών στην Ευρώπη και ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα,
 2. Επεξεργάζεται το προιόν μου με ασφάλεια, γρήγορα, επιτυγχάνοντας την μέγιστη απόδοση,
 3. Πληρώνομαι για την παραγωγή μου την ίδια ημέρα που παραδίδω το προιόν μου στην εταιρία,
 4. Μου εξασθαλίζει πρόσβαση σε υλικοτεχνική υποδομή,
 5. Με ενημερώνει για τις σωστές καλλιεργητικές μεθόδους που εφαρμόζονται παγκοσμίως.

    Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τη συνεργασία μας που αφορά την πώληση της παραγωγής σας όπως αυτής των αμυγδάλων, των καρυδιών, των φιστικιών, των φουντουκιών και των αράπικων φιστικιών παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου - e-mail.

    Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τις καλλιέργειες (λίπανση, άρδευση κ.α.) θα πρέπει να απευθυνθείτε στους τοπικούς σας γεοπώνους.

    Σύντομες πληροφορίες σχετικά με τις καλλιεργητικές περιποιήσεις παρουσιάζονται στις σελίδες που ακολουθούν.

 1. Καλλιέργεια Αμυγδαλιάς
 2. Καλλιέργεια Κελυφωτών Φιστικιών
 3. Καλλιέργεια Καρυδιάς
 4. Καλλιέργεια Φουντουκιάς
 5. Καλλιέργεια αραχίδας - αράπικου φιστικιού

     Οι παραγωγοί που συνεργάζονται μαζί μας έχουν εκτενή πρόσβαση στις καλλιεργητικές τεχνικές (κλάδεμα, λίπανση, άρδευση), τις εδαφοκλιματικές απαιτήσεις, τη φυτοπροστασία των δενδρυλίων εναντίων των ασθενειών (μυκήτες, έντομα) καθώς και για πληροφορίες για την ετήσια παραγωγή / κιλά ανά δέντρο / στρέμμα και για τις διαθέσιμες ποικιλίες ξηρών καρπών και υποκείμενα που μπορούν να καλλιεργηθούν από νέους αγρότες - παραγωγούς ή υφιστάμενους καλλιεργητές.

 
 

Δικαιώματα © 2007-2018. Σχεδιασμός: ΜKGP Valid CSS!