ΜΑΚΙΝ Ξηροι Καρποι | Παραγωγη, Επεξεργασια και χονδρικη Εμπορια ξηρων καρπων
ελληνική γλώσσα
 
Νέα και Ανακοινώσεις
 

[ 10/07/2016 ] Ψήσιμο ξηρών καρπών

φούρνος ξηρών καρπώνΕπέκταση της επιχείρησης στο ψήσιμο των ξηρών καρπών δυναμικότητας 3,3 τόνων ημερησίως.

 
 

[ 10/07/2016 ] Χρωματοδιαλογή ξηρών καρπών

χρωματοδιαλογέαςΠροσθήκη χρωματοδιαλογέα 0,5 T/h με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων ποσοτήτων.

 

[ 10/07/2016 ] Σπάσιμο Φιστικιού Αιγίνης

σπαστήρας φιστικιού Η βιομηχανία σπασίματος ξηρών καρπών προχωρά στην αναβάθμιση της αποφλοίωσης κελυφωτού Φυστικιού Αιγίνης αγγίζοντας τους 4 τόνους ημερησίως!

 
 

[ 12/08/2011 ] Νέες συνεργασίες με παραγωγούς

παραγωγοί αμυγδάλωνΝέες συνεργασίες για την επικερδή καλλιέργεια ξηρών καρπών (αμυγδάλων, αραχίδας, φουντουκιών, κελυφωτού φιστικιού και καρυδιών).

 
 

[ 27/05/2011 ] Κατάλογος προϊόντων

ξηροι καρποιΔείτε τον κατάλογο με τα προϊόντα ξηρών καρπών - Premium ξηροί καρποί.

 
 

[ 28/03/2011 ] Νέο λογότυπο Μακίν ξηροί καρποί

λογότυπο μακίν ξηροί καρποίΗ εταιρία Μακίν ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ παρουσιάζει το νέο λογότυπο που θα συνοδεύει τα προϊόντα της "Makin nuts, Almonds & Pistachios, since 1983 ".

 

[ 05/06/2010 ] Συνεργασία με την NutTech co.

λογότυπο nuttechΗ NutTech co. είναι επίσημος συνεργάτης της εταιρίας μας. Η κατασκευαστική εταιρία παράγει γραμμές επεξεργασίας ξηρών καρπών από το 1984. www.nuttech.eu

 

[ 24/01/2011 ] Σπάσιμο Βιολογικών ξηρών καρπών

βιολογικοί ξηροί καρποί Η εταιρία ΜΑΚΙΝ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ανακοινώνει στους πελάτες της την αποκλειστική λήψη πιστοποιητικού σπασίματος βιολογικών ξηρών καρπών.

 

[ 28/01/2011 ] Εμπόριο πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής

πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικήςΗ εταιρία ΜΑΚΙΝ ξηροί καρποί επεκτύνει τις δραστηριότητες της στο εμπόριο πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, παγωτού, κουφετοποιείας, μπισκότων και παραδοσιακών γλυκών.

 
 
 

Καλλιέργεια φιστικιάς

ΜΑΚΙΝ ξηροι καρποι | Εργοστασιο παραγωγης, επεξεργασιας και χονδρικής εμποριας ξηρων καρπων
 

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις ή σχετικά με το τρόπο συνεργασίας μας, και συμμετοχή σας στην ομάδα παραγωγών μας μέσω e-mail: makindrynuts@ymail.com.

Ποικιλίες φιστικιάς:

A) Αιγινήτικη
B) Νυχάτη
Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις της φιστικιάς
Kλίμα:
     Η φιστικιά ευδοκιμεί καλύτερα σε περιοχές με μακρό, θερμό και ξηρό θέρος και ήπιους χειμώνες. Ευδοκιμεί άριστα σε κλία ζεστό και ξηρό που πηρεάζεται από τη θάλασσα. Η ψηλή υγρασία επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη της. Αναπτύσσεται καλά μέχρι υψόμετρο 650 μέτρα και δεν πρέπει να φυτεύεται σε άνω των 800μ υψόμετρο, γιατί οι θερμοκρασίες κατά το θέρος δεν είναι επαρκείς για την κανονική ανάπτυξη του σπέρματος. Για την ομαλή διακοπή του ληθάργου τόσο των θηλέων όσο και των αρρένων δένδρων απαιτούνται 1000 ώρες με θερμοκρασία κάτω των 7 βαθμών. Θερμοί χειμώνες επιτείνουν το φαινόμενο της πρωτανδρίας λόγω ανώμαλης διακοπής του ληθάργου. Καιρός υγρός και βροχερός την άνοιξη επηρεάζει την επικονίαση και μειώνει την καρπόδεση. Παράλληλα οι δε συχνές βροχοπτώσεις κατά το καλοκαίρι και οι υγρές συνθήκες πριν ή κατά την περίοδο της συκγομιδής ευνοούν την ανάπτυξη ασθενειών και υποβαθμίζουν την ποιότητα των καρπών. Ακόμα ο υγρός και ο ζεστός καιρός κατά τη βλαστική περίοδο των δένδρων ευνοέι την ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών.
Έδαφος:
     Η φιστικιά προσαρμόζεται σε ποικιλία εδαφών, προτιμά τα σχετικώς βαθιά, καλά αποστραγγιζόμενα, μέσης σύστασης εδάφη, με υψηλή περιεκτικότητα σε ανθρακικό ασβέστιο. Ανέχεται όμως ελαφρώς τα όξινα, αλκαλικά ή αλατούχα εδάφη. Νόστιμα φιστίκια παράγονται σε εδάφη στραγγερά, ασβεστώδη και με μέση σύσταση εδάφη.
Φύτευση
Οι φιστικιές στην Ελλάδα φυτεύονται συνήθως σε γραμμές ή σε ορθογώνια παραλληλόγραμμα. Οι αποστάσεις μεταξύ των δέντρων είναι 7Χ7m ή 7Χ6m ή 6Χ6m. Η σχέση αρρένων πρός θήλεα είναι 1:7.
Άρδευση
Η φιστικιά είναι ανθεκτική στην ξηρασία, δίνει όμως μεγαλύτερη παραγωγή όταν ποτίζεται. Το πότισμα δίνει καλύτερα αποτελέσματα όταν γίνεται κατά το γέμισμα των καρπών (Ιούνιο με Αύγουστο). Τα συστήματα αρδεύσεως που εφαρμόζονται είναι οι λεκάνες, κατά σταγόνες και εκτοξευτήρες.
Κλάδεμα
Το κλάδεμα πρέπει να γίνεται αργά τον χειμώνα και πριν από το ξεκίνημα των οφθαλμών. Γενικά, πρέπει να είναι ελαφρό και αν αποσκοπείσ τη διατήρηση του σχήματος και στην ανανέωση του καρποφόρου ξύλου. Από πλευράς φυτοπροστασίας έχει μεγάλη σημασία κατά το κλάδεμα να αφαιρούνται όλοι οι ξηροί κλάδοι και όσοι είναι προσβεβλημένοι από έντομα και ασθένειες και να καταστρέφονται με καύση.
Λίπανση
Η λίπανση αποτελεί καθοριστικής σημασίας καλλιεργητική επέμβαση για την παραγωγικότητα των δένδρων της φιστικιάς, αφού μέσω αυτής επιδιώκεται η συμπλήρωση της φυσικής γονιμότητας του εδάφους του δεντροκομείου, έστι ώστε τα δένδρα να έχουν στη διάθεση τους εγκαίρως όλα τα ανόργανα τρεπτικά στοιχεία, σε επαρκείς ποσότητες και σε αναλογίες ανταποκρινόμενες στις φυσιολογικές τους ανάγκες. Μολονότι τα προγράμματα λίπανσης διαφοροποιούνται λίγο ή πολύ από φυτεία σε φυτεία, από έτος σε έτος, σε γενικές γραμμές τα στοιχεία άζωτο Ν, φώσφορος P, και κάλια Κ χορηγούνται σε ίση περίπου αναλογία ή με το φώσφορο ελαττωμένο. Σπουδαία ουσία χόυμος που δημιουργείται με την τακτική προσθήκη χωνεμένης κοπριάς ή χλωρής λίπανσης. Η ευεγερτική επίδραση του χούμου αφορά κατά κυ΄ριο λόγο τις φυσικές ιδιότητες του εδάφους - πορώδες, υδατοχωρητικότητα, αερισμό- γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξη και λειτουργία του ριζικού συστήματος των δένδρων και τη δράση των μικροοργανισμών.

   *Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στον ιστοχώρο βασίζονται σε αναφορές από παραγωγούς που έχουν καλλιεργήσει και καλλιεργούν το προιόν στην Ελλάδα και σε μελέτες/έρευνες πανεπιστημίων της Αμερικής, Ελλάδας και Ισπανίας. Οι πληροφορίες δίνονται με επιφύλαξη, ενώ ο αναγνώστης κατανοεί ότι δε μπορεί να κινηθεί εναντίον της εταιρείας Μακίν ξηροί καρποί, τα στελέχη, τους υπαλλήλους ή τους αντιπροσώπους της για οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη απώλεια που τυχόν προκληθεί από τη χρήση των παραπάνω πληροφοριών αξιώνοντας ηθική, οικονομική ή οποιαδήποτε άλλου είδους αποζημίωση. Οι εμπορικές ονομασίες που χρησιμοποιούνται στην παρούσα δημοσίευση, π.χ σχετικά με τα φαρμακευτικά σκευάσματα, λειτουργούν μόνο ως παραδείγματα. Η εταιρία Ιωάννης Μακανίκας – Μακίν ξηροί καρποί δεν εγγυάται για την αποτελεσματικότητα αυτών των προϊόντων, ή δεν αποκλείει την αποτελεσματικότητα άλλων προϊόντων που δεν αναφέρονται.

 
 

Δικαιώματα © 2007-2018. Σχεδιασμός: ΜKGP Valid CSS!