ΜΑΚΙΝ Ξηροι Καρποι | Παραγωγη, Επεξεργασια και χονδρικη Εμπορια ξηρων καρπων
ελληνική γλώσσα
 
Νέα και Ανακοινώσεις
 

[ 10/07/2016 ] Ψήσιμο ξηρών καρπών

φούρνος ξηρών καρπώνΕπέκταση της επιχείρησης στο ψήσιμο των ξηρών καρπών δυναμικότητας 3,3 τόνων ημερησίως.

 
 

[ 10/07/2016 ] Χρωματοδιαλογή ξηρών καρπών

χρωματοδιαλογέαςΠροσθήκη χρωματοδιαλογέα 0,5 T/h με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων ποσοτήτων.

 

[ 10/07/2016 ] Σπάσιμο Φιστικιού Αιγίνης

σπαστήρας φιστικιού Η βιομηχανία σπασίματος ξηρών καρπών προχωρά στην αναβάθμιση της αποφλοίωσης κελυφωτού Φυστικιού Αιγίνης αγγίζοντας τους 4 τόνους ημερησίως!

 
 

[ 12/08/2011 ] Νέες συνεργασίες με παραγωγούς

παραγωγοί αμυγδάλωνΝέες συνεργασίες για την επικερδή καλλιέργεια ξηρών καρπών (αμυγδάλων, αραχίδας, φουντουκιών, κελυφωτού φιστικιού και καρυδιών).

 
 

[ 27/05/2011 ] Κατάλογος προϊόντων

ξηροι καρποιΔείτε τον κατάλογο με τα προϊόντα ξηρών καρπών - Premium ξηροί καρποί.

 
 

[ 28/03/2011 ] Νέο λογότυπο Μακίν ξηροί καρποί

λογότυπο μακίν ξηροί καρποίΗ εταιρία Μακίν ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ παρουσιάζει το νέο λογότυπο που θα συνοδεύει τα προϊόντα της "Makin nuts, Almonds & Pistachios, since 1983 ".

 

[ 05/06/2010 ] Συνεργασία με την NutTech co.

λογότυπο nuttechΗ NutTech co. είναι επίσημος συνεργάτης της εταιρίας μας. Η κατασκευαστική εταιρία παράγει γραμμές επεξεργασίας ξηρών καρπών από το 1984. www.nuttech.eu

 

[ 24/01/2011 ] Σπάσιμο Βιολογικών ξηρών καρπών

βιολογικοί ξηροί καρποί Η εταιρία ΜΑΚΙΝ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ανακοινώνει στους πελάτες της την αποκλειστική λήψη πιστοποιητικού σπασίματος βιολογικών ξηρών καρπών.

 

[ 28/01/2011 ] Εμπόριο πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής

πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικήςΗ εταιρία ΜΑΚΙΝ ξηροί καρποί επεκτύνει τις δραστηριότητες της στο εμπόριο πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, παγωτού, κουφετοποιείας, μπισκότων και παραδοσιακών γλυκών.

 
 
 

Καλλιέργεια αραχίδας - αράπικου φιστικιού

ΜΑΚΙΝ ξηροι καρποι | Εργοστασιο παραγωγης, επεξεργασιας και χονδρικής εμποριας ξηρων καρπων
 

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις ή σχετικά με το τρόπο συνεργασίας μας, και συμμετοχή σας στην ομάδα παραγωγών μας μέσω e-mail: makindrynuts@ymail.com.

Καλλιέργεια αραχίδας – Προτεινόμενες ή Ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας

    Α) Έδαφος: καλά στραγγισμένο έδαφος, εύθραστα - αφράτα εδάφη, αμμώδη εδάφη, ή αργιλώδη εδάφη

 • Ph: 5.8 – 6.2, αμμώδη εδάφη,
 • 6 - 7 για αργιλώδη εδάφη

    Χρειάζεται Όργωμα πριν την σπορά, αρχές άνοιξης για προετοιμασία του εδάφους, σε βάθος έως 45 εκ.

    Β) Λίπασμα: 25 kg / στρέμμα NPK σε αναλογία 1-2-3 σε τρεις δόσεις. Gypsum [calcium (CaSO4) sulphate] να εφαρμόζεται μόνο πρίν ή κατά την περίοδο της ανθοφορίας περίπου 40 ημέρες μετά την σπορά (Μέσα-Τέλη Ιουνίου), όχι κατά την σπορά σε ποσότητα 75-125 κιλά το στρέμμα. Phosphorus, potassium, sulphur, (nitrogen μόνο αν χρειάζεται – σπάνια) για PH<6. Βόριο να εφαρμόζεται σε μικρές ποσότητες των Αύγουστο πάντως είναι εξίσου σημαντικώς όπως το ασβέστιο!. Μagnesium, να φαρμόζεται τέλη Αυγούστου.

    Γ) Φάρμακα: Δε χρησιμοποιούνται παρά μόνο αν παρουσιαστούν ασθένειες προληπτικά εφαρμόζονται κατά τον Ιούλιο (15 έως 20) τα chlorpyrifos, Headline, τον Αύγουστο το Orius 3.6F και το Silencer και το Σεπτέμβριο (10 και 30 του μηνός) το Endura και το Chlorothalonil αντίστοιχα.

    Δ) Σπορά: 1-25 Μαΐου όταν η θερμοκρασία εδάφους σε βάθος 10 εκ είναι πάνω από 18,3 βαθμούς, και με καλό καιρό για 5 μέρες μετά την σπορά. Θερμοκρασίες κάτω των 15 βαθμών κελσίου κατά το βράδυ επιφέρει απώλεια τουλάχιστον του 25% του σπόρου και κάτω των 9 μεγαλύτερη του 50%. Ιδανικές θερμοκρασίες 20-30 βαθμοί καλσίου.

 1. Με μικρή υγρασία στο έδαφος κατά την σπορά (η υπερβολική υγρασία ή μη στραγγιζόμενο έδαφος επιφέρει έως και σάπισμα του σπόρου) - Ο σπόρος απορροφά 50% νερό το οποίο δεν πρέπει να είναι κρύο. Πότισμα μετά την σπορά μειώνει την φυτρωτική ικανότητα του σπόρου καθώς ρίχνει την θερμοκρασία εδάφους. Αν το έδαφος ξεραίνεται εύκολα τότε πότισμα μετά από 2 μέρες. Προτίνεται πότισμα μερικές μέρες πριν την σπορά.
 2. Σπόρος: 12 kg / στρέμμα,
 3. Βάθος σπόρου στο χώμα: 5-7 εκ.,
 4. Απόσταση σπόρων σε σειρά: 2-5 εκ.
 5. Απόσταση σειρών: 65 εκ
 6. Ενσωμάτωση: Ναι (Σουραλάν)
 7. Μυκητοκτόνο: Ναι πέρασμα με VAPAM FORTE 51 SL 2 εβδομάδες πριν την σπορά σε βάθος έως 20 εκ ενώ παράλληλα δίσκοι προετοιμάζουν το έδαφος και δημιουργούν σειρές όπου θα γίνει η σπορά, και στη συνέχεια κατά την σπορά εφαρμογή μυκητοκτόνου (Mancozeb and Thiram) μη χρήση τους επιφέρει σάπισμα του σπόρου!.

    Ε) Aγριόχορτα: Μηχανική ή χημική απομάκρυνση (Glyfos,Butyrac,Mee-too-lachlor - Μιξ σε ένα τανκ) των αγριόχορτων κατά τη διάρκεια των πρώτων 21- 45 ημερών που ακολουθεί της σποράς. Το σκάλισμα στις πρώτες 15-20 μέρες από την σπορά απομακρύνει σχεδόν το σύνολο των αγριόχορτων. Στα τέλη Αυγούστου μπορεί να εφαρμοστεί Butoxone.

    ΣΤ) Τροποποιητής ανάπτυξης: Apogee, πρόκειται για ένα επαναστατικό προϊόν που εφαρμόζεται μέσα Αυγούστου και περιορίζει την ανάπτυξη του φυτού και έτσι ενισχύονται τα κουκούλια που περιέχουν σπόρο - Δεν έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα.

    ΙΑ) Πότισμα: Απαιτεί περίπου 600-700mm νερού. Ιούνιο – Αύγουστο με μπέκ ή ψεκασμό καλύτερα. Τα ποτίσματα 1 ανά εβδομάδα (περίπου 3,8 εκ την εβδομάδα) βελτιώνουν την παραγωγή. Η υπερβολική άρδευση σε μη στραγγιζόμενο έδαφος προκαλεί ζημιές στην παραγόμενη ποσότητα.

Το φυτό χρειάζεται υγρασία ώστε οι βελώνες να εισχωρήσουν και να μεγαλώσουν κάτω από τη γη. Πότισμα κυρίως Ιούλιο – Αύγουστο.

 • 1-2 εβδομάδες μετά την σπορά (σπορά μέχρι την εμφάνιση του φυτού): μέτρια ανάγκη σε νερό
 • 3-8 (περίοδος έως την ανθοφορία): χαμηλή ανάγκη
 • 8-15 (περίοδος ανθοφορίας/πτώση κλαδιών/ σχηματισμό βελονών και του βολβού) :Υψηλή
 • 16-22 (σχηματισμός του βολβού – ωρίμανση): Υψηλή και στη συνέχεια όταν ωριμάζει σιγά σιγά ο καρπός βαίνει μειούμενη η ανάγκη για νερό

    Συγκομιδή: 120 με 160 μέρες μετά την σπορά. 20 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου (μόλις στο 60-65% (2/3) του συνόλου των βολβών παρατηρείται στο εσωτερικού τους (έσω επιφάνεια βολβού) έντονο μαύρη επιφάνεια και παράλληλα η ψίχα του αράπικου έχει σκούρο ροζ χρώμα).

Απόδοση: 300 - 800 κιλά. Η απόδοση εξαρτάται από το έδαφος και το πότισμα.

Ια) Μηχανολογικός εξοπλισμός:

1. Πνευματική Σπαρτική για την σπορά,

2. Εκριζωτικό για την εξαγωγή του αράπικου από το χώμα (εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί πατατοεξαγωγέας)

3. Ξήρανση για 3-5 μέρες

4. Αλωνιστικό για απομάκρυνση ριζών και φύλλων όταν η υγρασία του προιόντος είναι στο 15%-20%.

*(το 4 μπορεί να προηγηθεί του 3 ανάλογα με την αλωνιστική μηχανή)

Για περρισσότερες πληροφορίες για την καλλιέργεια μπορείτε να συμβουλουτείται το αρχείο:

α. Εγχειρίδιο Αραχίδας στην Νότια Αφρική

β. Εγχειρίδιο Αραχίδας στο Τέξας

   *Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στον ιστοχώρο βασίζονται σε αναφορές από παραγωγούς που έχουν καλλιεργήσει και καλλιεργούν το προιόν στην Ελλάδα και σε μελέτες/έρευνες πανεπιστημίων της Αμερικής, Ελλάδας και Ισπανίας. Οι πληροφορίες δίνονται με επιφύλαξη, ενώ ο αναγνώστης κατανοεί ότι δε μπορεί να κινηθεί εναντίον της εταιρείας Μακίν ξηροί καρποί, τα στελέχη, τους υπαλλήλους ή τους αντιπροσώπους της για οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη απώλεια που τυχόν προκληθεί από τη χρήση των παραπάνω πληροφοριών αξιώνοντας ηθική, οικονομική ή οποιαδήποτε άλλου είδους αποζημίωση. Οι εμπορικές ονομασίες που χρησιμοποιούνται στην παρούσα δημοσίευση, π.χ σχετικά με τα φαρμακευτικά σκευάσματα, λειτουργούν μόνο ως παραδείγματα. Η εταιρία Ιωάννης Μακανίκας – Μακίν ξηροί καρποί δεν εγγυάται για την αποτελεσματικότητα αυτών των προϊόντων, ή δεν αποκλείει την αποτελεσματικότητα άλλων προϊόντων που δεν αναφέρονται.

 
 

Δικαιώματα © 2007-2018. Σχεδιασμός: ΜKGP Valid CSS!