ΜΑΚΙΝ Ξηροι Καρποι | Παραγωγη, Επεξεργασια και χονδρικη Εμπορια ξηρων καρπων
ελληνική γλώσσα
 
Νέα και Ανακοινώσεις
 

[ 10/07/2016 ] Ψήσιμο ξηρών καρπών

φούρνος ξηρών καρπώνΕπέκταση της επιχείρησης στο ψήσιμο των ξηρών καρπών δυναμικότητας 3,5 τόνων ημερησίως.

 
 

[ 10/07/2016 ] Χρωματοδιαλογή ξηρών καρπών

χρωματοδιαλογέαςΠροσθήκη χρωματοδιαλογέα 2 T/h με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων ποσοτήτων.

 

[ 10/07/2016 ] Σπάσιμο Φιστικιού Αιγίνης

σπαστήρας φιστικιού Η βιομηχανία σπασίματος ξηρών καρπών προχωρά στην αναβάθμιση της αποφλοίωσης κελυφωτού Φυστικιού Αιγίνης αγγίζοντας τους 4 τόνους ημερησίως!

 
 

[ 12/08/2011 ] Νέες συνεργασίες με παραγωγούς

παραγωγοί αμυγδάλωνΝέες συνεργασίες για την επικερδή καλλιέργεια ξηρών καρπών (αμυγδάλων, αραχίδας, φουντουκιών, κελυφωτού φιστικιού και καρυδιών).

 
 

[ 27/05/2011 ] Κατάλογος προϊόντων

ξηροι καρποιΔείτε τον κατάλογο με τα προϊόντα ξηρών καρπών - Premium ξηροί καρποί.

 
 

[ 28/03/2011 ] Νέο λογότυπο Μακίν ξηροί καρποί

λογότυπο μακίν ξηροί καρποίΗ εταιρία Μακίν ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ παρουσιάζει το νέο λογότυπο που θα συνοδεύει τα προϊόντα της "Makin nuts, Almonds & Pistachios, since 1983 ".

 

[ 05/06/2010 ] Συνεργασία με την NutTech co.

λογότυπο nuttechΗ NutTech co. είναι επίσημος συνεργάτης της εταιρίας μας. Η κατασκευαστική εταιρία παράγει γραμμές επεξεργασίας ξηρών καρπών από το 1984. www.nuttech.eu

 

[ 24/01/2011 ] Σπάσιμο Βιολογικών ξηρών καρπών

βιολογικοί ξηροί καρποί Η εταιρία ΜΑΚΙΝ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ανακοινώνει στους πελάτες της την αποκλειστική λήψη πιστοποιητικού σπασίματος βιολογικών ξηρών καρπών.

 

[ 28/01/2011 ] Εμπόριο πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής

πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικήςΗ εταιρία ΜΑΚΙΝ ξηροί καρποί επεκτύνει τις δραστηριότητες της στο εμπόριο πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, παγωτού, κουφετοποιείας, μπισκότων και παραδοσιακών γλυκών.

 
 
 

Καλλιέργεια φουντουκιάς

ΜΑΚΙΝ ξηροι καρποι | Εργοστασιο παραγωγης, επεξεργασιας και χονδρικής εμποριας ξηρων καρπων
 

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις ή σχετικά με το τρόπο συνεργασίας μας, και συμμετοχή σας στην ομάδα παραγωγών μας μέσω e-mail: makindrynuts@ymail.com.

Η φουντουκιά άρχίζει την παραγωγή της όταν γίνει 3-4 ετών. Φτάνει στη μέγιστη παραγωγή στα 8-12 έτη και μπορεί να είναι παραγωγική μέχρι τα 50 χρόνια. Η παραγωγή ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 120 κιλά ξηρού καρπού ανά δεκάριο το χρόνο. Όταν η φουντουκιά ανανεώνεται κανονικά μπορεί να ζήσει μέχρι και τα 600 χρόνια.

   
 Ποικιλίες της Φουντουκιάς:
Ennis
Με επικονιάστριες τις Butler και Daviana
Ήμερη φουντουκιά ή λεπτοκαρυά
Η λεπτοκαρυά είναι μικρό δέντρο που δεν ξεπερνά σε ύψος τα 6 μέτρα, τα φύλλα της είναι στρογγυλά με μυτερές άκρες και ο καρπός της σκεπάζεται από ένα κυπελλοειδές περικάρπιο με οδοντωτά χείλη.
Tonda di Giffoni, Campanica, Fertile de Coutard, Segorbe και Negretta
Ποικιλίες για καλλιέργεια της φουντουκιάς υπό μορφή μονόκορμων δένδρων.
Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις της φουντουκιάς
Kλίμα:
     Η φουντουκιά είναι φυτό των εύκρατων περιοχών. Προτιμά κυρίως δροσερές τοποθεσίες με σχετικά ψηλή υγρασία. εάν η θερμοκρασία του χειμώνα πέφτει κάτω από -7 βαθμούς η καλλιέργεια της φουντουκιάς για καρπό είναι αντιοικονομική λόγω καταστροφής των άνθεων, Το δέντρο όμως να αντέξει σε θερμοκρασίες μέχρι και -25 βαθμούς.
Έδαφος:
 Η φουντουκιά ευδοκιμεί σε εδάφη ελαφράς έως μέσης σύστασης που να στραγγίζονται εύκολα και με ελαφριά όξινη έως ουδέτερη αντίδραση (ph 5,5 -7,0). Όταν το ph του εδάφους είναι κάτω από 5,5 αυτό πρέπει να ανέλθει στο 6,5 με προσθήκη ασβέστη για καλύτερη ανάπτυξη του φυτού.

Σχετικά με Νέες φυτεύσεις
Ο κύριος τρόπος πολλαπλασιασμού της φουντουκιάς είναι με παραφυάδες. Οι παραφυάδες αφαιρούνται και μεταφυτεύονται στην οριστική θέση τους. για καλύτερη ριζοβολία παραχώνονται στη βάση τους. Με καταβολάδες όμοια με το αμπέλι μπορεί να γίνει ο πολλαπλασιασμός. Με το σπόρο τα δέντρα αργούν να καρποφορήσουν (8-10 χρόνια) και δεν αποδίδουν την πικοιλία από την οποία λαμβάνουμε το σπόρο διότι η φουντουκιά είναι αυτόστειρο φυτό. Μπορεί όμως να πολλαπλασιασθεί και με εμβολισμό, που είναι δύσκολος τρόπος και θα πρέπει να γίνεται σε περίοδο κατά την οποία το φυτό από το οποίο λαμβάνουμε το εμβόλιο όσο κια το υποκείμενο να βρίσκονται σε πλήρη λήθαργο.
Η φύτευση της φουντουκιάς, όταν θέλουμε να εγκαταστήσουμε νέο φουντουκώνα, γίνεται σε αποστάσεις 7Χ6m. Επειδή η φουντουκιά είναι αυτόστειρο φυτό, κατά τη φύτευση πρέπι να ληφθεί πρόνια ώστε να φυτεύεται και δεύτερη ποικιλία/είδος για επικονίαση. Η αναλογία επικονιαστή προς κύρια ποικιλία είναι 1:8. Συνήθως φυτεύονται 4 δενδρύλια κατά θέση. Μετά την εγκατάσταση των δενδρυλίων και την έναρξη της έκφυσης των παραφυάδων διατηρούνται 5-7 βλαστοί. με κατάλληλους όμως χειρισμούς μπορίε να διατηρηθεί ένας μόνο βλαστός έτσι ώστε να έχουμε φυτείες με δενδρώδη μορφή. Για φυτείες με δενδρέωδη μορφή μπορεί επίσης να χρησιμοποιούνται εμβολιασμένα δενδρύλλια με υποκείμενο το είδος Corylus colurna, το οποίο δεν παράγει παραφυάδες.
Καλλιεργητικές περιποιήσεις της φουντουκιάς
Άρδευση
     Σε περιοχές όπου η βροχόπτωση ανέρχεται πάνω από 700 χιλιοστά και είναι κανονικά κατανεμημένη κατά τη διάρκεια της βλαστικής περιόδου η φουντουκιά δε χρειάζεται άρδευση. κατά τη διάρκεια όμως παρατεταμένων ξηρών περιόδων η α΄ρδευση βοηθά στην επίτευξη καλύτερης ποιότητας καρπών. Δεν είναι όμως σπάνιες περιπτώσεις που ακόμη που η φουντουκιά καλλιεργείται τελέιως ξηρική με ικανοποιητικά αποτελέσματα όσον αφορά την παραγωγή.
Λίπανση
     Από έρευνες που έγιναν έχει βρεθεί ότι από ένα δεκάριο με φουντουκιές και για μια παραγωγή 120 κιλών περίπου ανά δεκάριο, αφαιρούνται από το έδαφος 1,9 κιλά άζωτο, 0,9 κιλά φώσφορος, 1,2 κιλά κάλιο και 1,6 κιλά ασβέστιο. Οι ποσότητες αυτές θα πρέπει να προστίθενται στο έδαφος με την κατάλληλη λίπανση. Μια ορθολογική λίπανση θα πρέπει να βασίζεται σε ανάλυση εδάφους και φύλλων. επειδή όμως τούτο είναι δύσκολο, μια καλή λίπανση για τη φουντουκιά μπορεί να θεωρηθεί η εφαρμογή 400 γρ Ν ανά δέντρο το χρόνο, 400 γρ P ανά δέντρο κα΄θε δύο ή τρία χρόνια και 800-1000γρ Κ ανά δέντρο κάθε δύο χρόνια. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην προσθήκη αζώτου και του καλίου διότι υψηλές ποσότητες αζώτου αυξάνουν το πάχος του κελύφους και μειώνουν το μέγεθος της ψίχας. Επίσης κανονική προσθήκη καλιού ελαττώνει το ποσοστό των άδειων καρπών. Από τα μικροστοιχεία ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στην επάρκεια σιδήρου και βορίου. Μάλιστα η έλλειψη βορίου έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη αναλογία των φουντουκιών χωρίς σπέρμα.

   *Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στον ιστοχώρο βασίζονται σε αναφορές από παραγωγούς που έχουν καλλιεργήσει και καλλιεργούν το προιόν στην Ελλάδα και σε μελέτες/έρευνες πανεπιστημίων της Αμερικής, Ελλάδας και Ισπανίας. Οι πληροφορίες δίνονται με επιφύλαξη, ενώ ο αναγνώστης κατανοεί ότι δε μπορεί να κινηθεί εναντίον της εταιρείας Μακίν ξηροί καρποί, τα στελέχη, τους υπαλλήλους ή τους αντιπροσώπους της για οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη απώλεια που τυχόν προκληθεί από τη χρήση των παραπάνω πληροφοριών αξιώνοντας ηθική, οικονομική ή οποιαδήποτε άλλου είδους αποζημίωση. Οι εμπορικές ονομασίες που χρησιμοποιούνται στην παρούσα δημοσίευση, π.χ σχετικά με τα φαρμακευτικά σκευάσματα, λειτουργούν μόνο ως παραδείγματα. Η εταιρία Ιωάννης Μακανίκας – Μακίν ξηροί καρποί δεν εγγυάται για την αποτελεσματικότητα αυτών των προϊόντων, ή δεν αποκλείει την αποτελεσματικότητα άλλων προϊόντων που δεν αναφέρονται.

 
 

Δικαιώματα © 2007-2016. Σχεδιασμός: ΜKGP Valid CSS!